Határozd meg az időd értékét
Az előző cikkben, ami az időgazdálkodásról, időhatékonyságról volt szó, ott meghatároztuk, hogy mennyi a munkaidőd értéke.

Azt hoztam fel példának, hogy ha Te éves szinten nettó 10 millió forintot akarsz kivenni jövedelemként vállalkozásodból, akkor neked egy munkaperced értéke 117,- Ft. Olvass tovább...

Miért is jó ez ha tudod?

Mert ha megvan ez összeg, akkor abban a másodpercben el tudod dönteni, megéri-e azt a munkát, azt a feladatot elvégezned vagy sem. És azt is meg tudod rögtön, hogy ha nem a célod érdekében töltöd a munkaidődet, akkor az neked mennyi veszteséget okoz.

Saját példám: Olvastam egy cikket, de nem mentettem el, pedig az én munkámhoz fontos volt. Egyik reggel szükségem volt rá, és több mint fél órába telt mire megtaláltam, vagyis fél órát vett el feleslegesen a munkaidőmből.

Példabeli számoknál maradva: 117,- Ft x 30 perc= 3.510,- Ft veszteségét okozott ez a keresgélés.

________________________________________________________________________________________________

Olvastam egy szuper könyvet, mindenkinek ajánlom.
________________________________________________________________________________________________

Pongor Juhász Attila: Az időmilliomos vállalkozó

Ez a könyv egy azonnal használható időgazdálkodási rendszer lépésről-lépésre. Ebben vagy egy nagyon jó gyakorlatsor az Attilától, amit ezen a linken le is tudsz majd tölteni.

https://drive.google.com/file/d/0B3HBH3M08oALdElPa3lGMGlRbWs/view?usp=sharing

Ez egy időnapló, amiben beírhatod, negyedórás bontásban, hogy mit csinálsz, mivel töltöd az idődet. Attila azt javasolja, hogy ha van rá módod, akkor ezt tevékenységi naplót reggeltől estig vezesd a következő 30 napban, de legalább egy hétig.

Már az is rendkívül hasznos, ha csak 1-2 napig vezeted, de ha átütő eredményt akarsz elérni, akkor próbáld meg legalább 1 héten keresztül vezetni a tevékenységnaplód,

Ha sikerült, akkor nézd meg, elemezd ki, akár ide be is írhatod hozzászólás formájában, hogy milyen felismeréseket hozott a számodra.

Ha magamból indulok ki, akkor egy csomó olyan dolgot csináltam, aminek semmi de semmi értelme nem volt.

Ha eddig nem mertél szembesülni a várható eredménnyel, akkor vegyél egy mély lélegzetet és kezd el most.

Ha tetszett ez a cikk, akkor légy szíves lájkold és oszd meg a barátaiddal.

További hasznos információkért iratkozzál fel az ingyenes hírlevélre, hogy értesülj a blogra feltöltött legfrissebb cikkekről, videókról.

HOGYAN TUDOD MEGHATÁROZNI AZ IDŐD FORINT ÉRTÉKÉT 2.rész
Ha tetszett, oszd meg a barátaiddal.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..