Nyugdíj a kőkemény szegénység

Tudod milyen érzés öregen és szegényen élni?

Nyugdíjas Katasztrófa …(Vigyázz! SOKKOLÓ!)
Megdöbbentő számok mutatják, hogy magyarok millióira vár nagyobb szegénység, míg néhány sokkal jobban fognak élni nyugdíjas korukra, mint ők jelenleg.
Mi okozza a különbséget?

Hadd mondjam el, mi fog történni több millió középosztálybeli emberrel – még azokkal is, akik most úgy hiszik, bőséges nyugdíj vár rájuk.

Ez apránként fog megtörténni, így a fokozatosság miatt eleinte alig észrevehető lesz.

Azzal kezdődik, hogy feltűnik, a jövedelmed nem fedezi azt az életmódot, amihez hozzá- szoktál. Eleinte csak kisebb dolgokról mondasz le…olyanokról, amit szeretsz. Olcsóbb ételeket veszel, kevesebbet költesz ajándékokra. Nem újítod meg a magazin előfizetéseidet. Olcsóbb nyaralásokra fizetsz be…aztán végül nem jársz nyaralni egyáltalán.

Amikor elmész vásárolni a barátaiddal, ők megengednek magunknak egy kis impulzív luxust, amit régen te is meg szoktál engedni magadnak. De most nem veszel semmi ilyet. Ráharapsz a szád szélére, és azt gondolod: „Nem igazán van szükségem ezekre a dolgokra…és meg sem engedhetem magamnak.”

A lehetőség centiről-centire zárulnak be előtted.

Leállsz az autó és ruhavásárlásokkal. Végülis még évekig kitartanak a ruháid, és az autód is elmegy még pár évet. Láthatóan slamposabb és szegényebb leszel. Egy nap az autód olyan öreg lesz, hogy alig kapsz hozzá már alkatrészt. A szerelő hangosan felnevet, amikor megint be- állsz a műhelye elé.

Szóval, nem élsz már olyan jól, mint régen. Ez nem a világvége. De aztán a dolgok elkezdenek komollyá válni. Lehet, hogy úgy gondolod, meg tudod állítani az életszínvonalad romlását. De sajnos ez nem jelenti azt, hogy sikerülni is fog. Szeretnél felkiáltani, hogy „ÁLLJ”, ám mégis folyamatosan csak egyre rosszabb lesz.

Lehet, hogy „befut” egy drága betegség, és a TB nem támogatja. (Ekkor fogod igazán komolyan venni a helyzetedet) Vagy talán az autódban romlik el valami, amit drága javítani. Kéthavi konyhapénzedet vinné el.

Sok mindent meg kellene javítani, ki kellene cserélni a ház körül. A fényeket, a csöpögő csapot, a régi szőnyegeket, a festeni is kellene. A ház állapota elkezd romlani. És az értéke is, mert az emberek nem fizetnek teljes összeget egy lepusztult házért. De nincs pénzed a felújításra.

A tető elkezd beázni – és elég hozzá egy könnyű eső. Valószínűleg egyre kevesebb készpénzed lesz élelmiszerre és gyógyszerekre. Olyan kiadásaid lehetnek, amelyek miatt nem tudsz majd menni sehová.

Soha nem gondoltad volna mindezt: hogyha valami elromlik, még az alapvető szükségleteid egy részéről is le kell mondanod.

Aztán elkezdesz függeni a családodtól, vagy segélyekre szorulsz. Majd sóvárogva nézed azokat a barátaidat, vagy a francia, német, esetleg angol nyugdíjasokat, akik idős korukra bebarangolhatják a nagyvilágot.

Te meg kuncsorogni kényszerülsz majd a doktorok által felírt gyógyszerekre, a téli fűtés tetemes számláinak rendezéséhez.

sunmoney közösségi naperőmű, passzív jövedelem, álláskeresés, munka, nyugdíjas jövedelem, környezettudatos befektetés, napelempark, megújuló, alternativ, zöld energia, pénzkeresés

Hú! Kezdek szorongani… ahogy írom ezeket a sorokat. Te nem?
Csak még egy kérdést?

Elég pénzt tettél félre? Elég lesz a nyugdíjad a megélhetésedre… Hogy miért kérdezem?

Azért, mert most a havi átlag nyugdíj 120 e Ft körül van. Elemzők szerint 2030-2040 körül az átlag állami nyugdíj ennek a harmada lesz.

Mire lesz elég havi 40 ezer Ft. Pedig már a 120 ezer Ft sem habzsi-dőzsi nyugdíj. Nyilván a gyerekek szárnyaik alá veszik az idős szülőket, HA TEHETIK.

Én a pályám elején dolgoztam jó pár évig szociális otthonban gazdaságisként. Akkor is azt gondoltam, mint most is, hogy azok a gyerekek, akik nem akarták, vagy nem tudták ellátni az idős szülőket, szépen bedugták az otthonba. Eleinte látogatták őket, de aztán az is elmaradt. Arról meg ne is beszéljek, hogy kiket vittek haza pl. karácsonyra, húsvétra. Persze voltak kivételek, de elenyésző számban…

De szép is lesz megöregedni! Hát nem! Így nem!

ELÉG VOLT A ROSSZ HÍREKBŐL!
Egy jó programmal, akár havi több százezer forinttal is kiegészítheted a nyudíjadat.

sunmoney közösségi naperőmű, passzív jövedelem, álláskeresés, munka, nyugdíjas jövedelem, környezettudatos befektetés, napelempark, megújuló, alternativ, zöld energia, pénzkeresés

És most hadd tegyek egy szívmelengető ajánlatot…

Elképzelted már magad gazdagon, amikor az anyagi gondok halvány emléke sem él már benned?
Amikor végre szabadabbnak érzed magad, és nem gátol a pénz abban, hogy önmagad lehess?
Amikor egy új izgalmas világ nyílik meg előtted, ahol végre azt teheted, amit mindig is szerettél volna?

Hányszor álmodtál már erről? Sokszor? Minden nap eszedbe jut? Akkor érdemes tudnod, hogy létezik egy PRIVÁT NYUGDÍJ PROGRAM, amit persze csak én hívok privát nyugdíj programnak, ahol megkaphatod mindezt

Mit szólsz hozzá?

Vidám mosolyt csalna az arcodra, ha ezt megkaphatnád?

Akkor most kérlek nagyon figyelj rám, mert ami most jön, attól megkaphatod mindezt…

Hogyan lehet több lábon állni.

Én odavagyok ezért a munkáért. Egy jobb világért dolgozni, versenyképes fizetésért, igazán jó párosítás.

Ha te is hiszel a környezetvédelemben, tennél is érte és még pénzt is akarsz vele keresni írj üzenetet itt

https://www.facebook.com/somorjaieva.naperomu.info/     

vagy keress meg emailben: info(kukac)somorjaieva.hu

Köszönöm, ha megosztod!

Ha tetszett, oszd meg a barátaiddal.